Plaatje van een deel van het logo van Het Kompass.

Informatie voor cliënten

Aanmelden gebeurt door een verwijzer

De aanmelding loopt via een (huis)arts, de jeugdgezondheidszorg (JGZ), een WMO-consulent of het WLZ-zorgkantoor. Wanneer je al bij een gecertificeerde instelling in behandeling bent loopt de verwijzing via een medisch specialist.

Nadat Het Kompass jouw aanmelding van een verwijzer goed heeft ontvangen wordt je gebeld door één van onze medewerkers voor het inplannen van een intakegesprek.

Het intakegesprek

Het intake gesprek vindt plaats bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek nemen wij de verwijzing door. Ook bespreken we wat jouw doelen zijn en wat Het Kompass voor jou kan betekenen.

Wij zijn verplicht een ID controle te doen.

Wij zullen direct een dossier aanmaken in ons cliëntendossier. Je ontvangt van ons een inlogcode waarmee je toegang krijgt tot jouw eigen dossier.

Wachttijd

Hoe lang het duurt voordat de individuele begeleiding, dagbesteding of groepsbegeleiding daadwerkelijk kan starten verschilt per vraag, doel of inzet. Maar ook of wij zelf de zorg zullen gaan geven of dat we inzetten op zorg bij een samenwerkingspartner. Dit zullen wij tijdens het intakegesprek met je bespreken. Ook bespreken we hoe lang de wachttijd ongeveer zal zijn.

Koppelen van cliënt aan begeleider

Het Kompass werkt niet met vaste werkgebieden maar wij koppelen een collega op basis van een match en gedeelde interesses. Wanneer je aan de beurt bent en er een goede match is gemaakt zal er contact met je worden opgenomen om een kennismakingsgesprek in te plannen met één van onze ambulante begeleiders. Wij vinden het belangrijk dat wij tijd besteden aan de kennismakingsfase. Tijdens deze fase zullen wij de hulpvragen goed bespreken en heldere doelen opstellen. Deze doelen worden verwerkt in een zorgplan. Je begeleider rapporteert op die doelen in jouw dossier.

Jeugdwet, WMO of WLZ

Afhankelijk van je leeftijd en je persoonlijke situatie hebben wij met verschillende wetten te maken. Daarnaast verschilt het ook per doelgroep en leeftijd hoe vaak er een evaluatie van je persoonlijke doelen plaats vindt. Als je jonger bent dan 18 jaar val je altijd onder de jeugdwet. Ben je 18 jaar of ouder dan hangt het van je situatie af onder welke wet je valt.

Klik op de links hieronder om te lezen hoe de procedure via de verschillende wetten verloopt en hoe vaak de evaluaties plaatsvinden.

Scroll naar boven