Plaatje van een deel van het logo van Het Kompass.

Jeugd

Als je jonger bent dan 18 jaar dan val je onder de Jeugdwet. In de Jeugdwet is bijna alle zorg en ondersteuning geregeld voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar. De gemeente is op grond van de Jeugdwet verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp aan jeugdigen en hun ouders.

De centrale ruimte op ons hoofdkantoor.

Intakegesprek

Nadat wij jouw aanmelding ontvangen hebben, zullen wij contact opnemen voor het inplannen van een intake gesprek. Het intake gesprek vindt plaats bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek nemen wij de verwijzing door. Ook bespreken we wat jouw doelen zijn en wat Het Kompass voor jou kan betekenen.

Wij zijn verplicht een ID controle te doen.

Wij zullen direct een dossier aanmaken in ons cliëntendossier. Je ontvangt van ons een inlogcode waarmee je toegang krijgt tot jouw eigen dossier.

Kennismakingsgesprek

Wanneer je aan de beurt bent en er een goede match is gemaakt zal er contact met jou (of jouw ouders) worden opgenomen om een kennismakingsgesprek in te plannen met één van onze ambulante begeleiders. Dit kennismakingsgesprek kan bij jou thuis, of bij ons op kantoor. Wij vinden het belangrijk dat wij tijd besteden aan de kennismakingsfase. Tijdens deze fase zullen wij je hulpvragen goed bespreken en heldere doelen opstellen. Dit doen wij, wanneer dit nodig is, samen met jouw ouders. Deze doelen worden verwerkt in een zorgplan. Je begeleider rapporteert op die doelen in jouw dossier.

Betrokken hulpverleners, school en eigen netwerk

Tijdens de eerste fase zullen jij en je begeleider met elkaar in gesprek gaan om elkaar beter te leren kennen. Wanneer er meerdere mensen betrokken zijn, bijvoorbeeld school en/of nog een andere instelling, vragen wij daar schriftelijk toestemming voor. Dit formulier bewaren we in jouw dossier. Wanneer jij jonger bent dan 12 jaar, beslissen je ouders hier over. Ben jij tussen de 12-16 jaar, dan beslissen jullie samen. Wanneer jij 16 jaar of ouder bent, beslis jij alleen.

Soms is het de bedoeling dat de begeleiding op school en dus tijdens schooltijd plaatsvindt. Dan zal de begeleider ook met school afspraken maken. Is dit niet het geval dan zal de begeleider bij je thuis komen. Of wanneer je dat liever hebt kan dit ook bij ons op kantoor. Dit wordt allemaal tijdens de intake besproken.

Evaluatie en doelen

Twee keer per jaar zal er een evaluatie plaatsvinden. Dit is samen met jou, maar ook met je ouders. En wanneer nodig ook met school. Er wordt dan besproken of je je doelen hebt behaald en/of er nieuwe doelen beschreven moeten worden. Een doel kan bijvoorbeeld zijn, “Ik leer mijn autisme accepteren en weet hoe ik mijn prikkels moet verwerken.” of “Ik kan zelfstandig mijn huiswerk maken, zonder afgeleid te worden.”

Wij willen graag van beide ouders toestemming voor het inzetten van onze begeleiding. Wanneer men alleen gezag heeft dan vragen wij om een gezagsverklaring.

Scroll naar boven